Sibelco: transparantie op alle verdiepingen

Sibelco zocht een nieuwe vestiging voor haar kantoren voor de Benelux in Antwerpen. De firma was gevestigd in een oud gebouw met 6 verdiepingen waarvan elke verdieping over een eigen ruimte beschikte. De personeelsleden de reisden, hadden weinig gelegenheid om aangesproken te worden. Dit gebrek aan vlotheid in communicatie vormde een waar probleem. GLOBAL gaf advies en Sibelco nam haar intrek op 3 geheel open kantoorlagen in een gebouw met 8 verdiepingen.

Wij hebben zeer graag samengewerkt met Global.
Het team heeft ons op een professionele en efficiënte manier begeleid met een prachtig resultaat en tevreden Sibelco werknemers.

Lea Mertens Office Manager at Sibelco

Aangegane uitdagingen

Aanzetten tot ontmoeting

De opdracht van GLOBAL was het creëren van een functionele tool waardoor de werknemers elkaar konden zien. De open ruimte moest tegelijk flexibel en comfortabel zijn op het vlak van akoestiek.

Spelen met pijlers

In de in te richten lagen bevonden zich vele hinderlijke pijlers. Het designteam heeft ze weten om te vormen in verlichting. Dankzij de materiaalkennis van GLOBAL kon een kwaliteitsvolle omgeving gerealiseerd worden.

Grillig weer

Het via een steeg aanvoeren van de monumentale trap, die op de plannen stond, vormde een ware uitdaging, vooral wanneer de weersomstandigheden het gebruik van de kraan verhinderden. GLOBAL kreeg de trap op de gewenste plaats tussen de buien door.

Gevolgde stappen

Ontwerp van het project

Het designteam heeft een zeer kwalitatief project ontworpen dat uitgerust is met een tijdloze maar dynamische look. Welzijn en rust vormden het uitgangspunt.

global sibelco etape design

Werfbeheer

De ganse werf verliep in twee fasen. Dankzij haar ervaring in werfbeheer kon GLOBAL de deadlines en het budget ondanks de vele moeilijkheden toch respecteren.

global sibelco etape gestion chantier

Verkregen resultaat

Een glazen concept

Het project heeft kwalitatieve technische oplossingen en recycleerbare materialen geïntegreerd. Met 80 tot 90% glazen wanden, zagen de werknemers elkaar letterlijk en figuurlijk meer.

Interne nomaden

De dynamische werkposten bevorderen het interne ‘zwerven’. In plaats van verschillende koffiehoeken in te richten, werd er gekozen voor één enkele cafetaria. Die bevindt zich op een strategische plek in het gebouw.

Optimale communicatie

Sibelco heeft gekozen voor een geheel open en transparant ontwerp. De communicatie is optimaal. Om het met de woorden van de directie te zeggen: iedereen is tevreden.