Sodexo: een nieuw hoofdkantoor

Het project beoogde het samenbrengen van de verschillende entiteiten van de Sodexo-groep op één locatie met drie doelstellingen: verbeteren van de levenskwaliteit en het comfort van de 500 werknemers, de samenwerking en de interne communicatie vergroten en de ecologische voetafdruk van de onderneming verkleinen.

GLOBAL heeft ons geholpen de juiste keuzes te maken voor het project. Consult - Design - Build: de samenwerking verliep voorbeeldig voor de drie assen.

Gerrit Matthys, CFO Sodexo Belgium

Aangegane uitdagingen

Een 'andere' werkomgeving creëren

Verschillende culturen bestonden naast elkaar binnen Sodexo. De nieuwe werkomgeving dient de samenwerking binnen en tussen de entiteiten te verbeteren.

Een visitekaartje voor de diensten

Sodexo biedt 15 verschillende diensten aan waarvan de grootkeuken de bekendste is. Het bedrijfsrestaurant moest representatief zijn voor de knowhow van de groep.

Ecologie op technisch niveau

Het bedrijf wou bijzondere aandacht besteden aan duurzame ontwikkeling, in het bijzonder op technisch vlak, met een werkingsbudget dat vergelijkbaar is met het voorgaande.

Gevolgde stappen

Zoeken van een gebouw

GLOBAL heeft de voor- en nadelen van elk bezocht gebouw aangetoond. De verplichting van het bedrijfsrestaurant en de overweging van een interventie aan de ruwbouw hebben het mogelijk gemaakt de keuzes van de klant te sturen.

etape global sodexo recherche batiment

Verkregen resultaten

Een project dat een invloed heeft op de organisatie

De organisatie kende een drastische verandering met de overstap van afgeschermde zones naar een open en flexibele omgeving. De inrichting heeft bijgedragen tot het verbeteren van de interne samenwerking. Het traject voor externen werd ook vereenvoudigd.

Een toprestaurant

Net als de rest van de inrichtingen heeft Global de look van het restaurant bepaald in overeenstemming met het imago van Sodexo. De keuken respecteert voortaan de toekomstige wettelijke normen. Het restaurant is rustig. Het aantal personen dat het restaurant bezoekt is toegenomen.

Een groenere werking

Er werd bijzondere aandacht besteed aan ecologie: de recycleerbare vloerbekleding en biologische verf, nieuwe energiezuinige verlichtingen, moestuin op het terras, bijenkorf op het dak… Een voorbeeldproject voor de entiteiten in het buitenland.